BORDUREN

Voor het borduren van tekst, afbeelding of een logo is het nodig om een “plaatje” om te zetten in een borduurpatroon, een borduurmachine leest namelijk geen jpg, bmp of doc bestanden. Daarom moet met behulp van speciale software een logo of ontwerp omgezet worden in een borduurpatroon die wel geschikt is voor de borduurmachine. Dit proces wordt ook wel digitaliseren genoemd. Dit digitaliseren is een handmatig proces.

Het programma bepaald de opbouw van het logo, aantal en diverse richtingen van steken en dergelijke meer. Het is dus van het grootste belang dat wij de van uw aangeleverde logo of tekening ontvangen in de best mogelijke kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit hoe van het aangeleverde logo, hoe beter het uiteindelijke eindresultaat. Liefst ontvangen wij de gevectoriseerde versie van uw logo of tekening (*.EPS, *.WMF). Deze bestanden kunnen wij zonder kwaliteits verlies vergroten en verkleinen naar het gewenste formaat. Bezit u een logo of tekening niet in dit formaat dan kunt u ons deze ook in het gangbare afbeeldingsbestanden aanleveren. (*.JPG, *.BMP enz)

De borduurmachine kan 6 verschillende kleuren verwerken, ik zal dan ook aanraden om een afbeelding te zoeken met maximaal 6 kleuren, meer kleuren is wel mogelijk maar dan wordt de prijs een stuk hoger omdat we dan tijdens het borduurproces de garens moeten wissen. Omdat niet alle materialen makkelijk zijn om te borduren gebruiken we flies om het materiaal te verstevigen en oplosbaarfolie om te voorkomen dat de naald achter bv badstof blijft hangen.

De kosten zijn van het omzetten van een plaatje naar een borduurpatroon zijn eenmalig ongeveer € 35,00 per logo afhankelijk natuurlijk van de bewerkelijkheid van van het logo.